Община
Община
Туризъм
Новини

Започна регистрацията за участие в Местен младежки парламент - Дряново

Община Дряново и сдружение “Младежки компас” предприемат инициатива за младежко включване чрез информиране на младите хора от общината за важността на местната власт и каква роля играе тя в техния живот.

Какво представлява Местен младежки парламент и как да вземете участие?

- Ти си на възраст между 18 и 26 години?

- Живееш в община Дряново?

- Интересно ти е какво прави Общинският съвет?

- Имаш интересни идеи, които искаш да споделиш?

- Свободен си на 27 април 2023 г. (четвъртък) от 12:00 до 16:00 часа?

Ще разбереш как работи общината и какво е да си общински съветник. Ще отговорим на всеки един твой въпрос съвместно с кмета, зам.-кметовете и общинските съветници от общината.

Форумът започва в 12:00 часа на 27 април (четвъртък) и ще завърши в 16:00 часа. В началото ще те запознаем с това как работи общинската администрация, както и каква е работата на Общинския съвет и кмета. След това ще имаш възможност “да влезнеш в обувките” на общински съветник в интересна симулационна игра, в която ще можеш да предлагаш идеи за своята община и да ги защитаваш пред останалите участници с помощта на общинските съветници. Накрая ще получиш сертификат лично от кмета на Дряново Трифон Панчев.

Това е инициатива, с която целим да изградим политически и граждански активни млади хора, които могат пряко да се запознаят с управлението на своята община и “да влязат в обувките” на Общинския съвет.

Вярваме, че един млад човек трябва да се запознае отблизо с това как работи местният парламент и как се взимат решенията в една община, за да може да бъде политически и граждански образован и да взима информирани решения за своето бъдеще.

Крайният срок за кандидатстване е 21 април 2023г. Ако искаш да участваш, запиши се във формуляра по-долу: https://forms.gle/EnZ1CUiwcFmrmDJR8

Младежки парламент 1
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново