Община
Община
Туризъм
Новини

Дряново отпразнува 24 май с празнично шествие, концерт и церемония по награждаване на учители и културни институции

Стотици ученици и учители от ДГ „Детелина“, СУ „Максим Райкович“ и ПГИ „Рачо Стоянов“, представители на Община Дряново, Общински съвет - Дряново, Архиерейско наместничество - Дряново, Исторически музей - Дряново и читалища от общината се включиха в традиционното празнично шествие от пл. „Колю Фичето“ до пл. „Ларгото“. То мина под съпровода на музикантите от Духов оркестър - Севлиево, за което благодарим на Община Севлиево за съдействието!

Програмата продължи в Лятното кино, с организирания от НЧ „Развитие-1869“ концерт. Пред присъстващите беше засвидетелствано уважението на Община Дряново към учителите и културните институции, които получиха от кмета Трифон Панчев специално изработени плакети и грамоти за принос в развитието на образованието и културата. Големия си талант и качества демонстрираха танцовите и певчески състави, музикантите и рецитиращите, като зарадваха всички зрители и създадоха истински празнично настроение.

Вечерта се проведе и традиционното тържествено изпращане на абитуриентите от СУ „Максим Райкович“ и ПГИ „Рачо Стоянов“. Роднини и приятели изпълниха пл. „Ларгото“, където беше разпънат червен килим за зрелостниците. Те бяха поздравени от кмета Трифон Панчев, който връчи и свитък с послание на всеки един от тях. Трогателни думи изрекоха класните ръководители Маргарита Стоянова и Христина Вълева, както и директорките Катерина Стефанова и Мария Събева. Музикален поздрав отправиха талантливите дряновски певици Елисавета Димитрова и Мирела Стойкова, а Вяра Любенова от Детска градина „Детелина“, която ще бъде в I клас на есен, имаше специално обръщение към каките и батковците.

24 май 2 24 май 4 24 май 5 24 май 6 24 май 1 24 май 3 24 май 7
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново