Община
Община
Туризъм
Новини

Среща с дряновската бохема по страниците на новата книга на Любомир Димитров

На 26 май в Ритуалната зала на Община Дряново беше представена една изключително ценна и интересна книга, която излезе от печат през миналата година - „Помничета за дряновската бохема“. Нейн автор е уважаваният Любомир Димитров (Бахчеванов), дългогодишен журналист и краевед, удостоен със званието "Заслужил гражданин на Дряново" през 2020 г.

В книгата са увековечени историите на ярки личности от минало на Дряново, сред които хаджи Минчо, Косьо Рачика, Митьо Парата, Ненката Плювалника, Димитър Матеев, Иван Долапчиев и др. Истории, чрез които авторът е успял да изгради един пълнокръвен образ на живота в Дряново в края на XIX  и XX век и да съхрани спомена за редица видни личности.

На събитието, организирано от НЧ ‚Дряновска пробуда-2008“, присъстваха десетки граждани, които поздравиха г-н Димитров и го насърчиха да продължи така старателно да се грижи за проучването и популяризирането на дряновската история. Специален поздрав отправиха децата от Танцов състав „Пендари“, с ръководител Петя Тодорова. Водещ на представянето беше г-жа Катя Гечева, главен уредник в Регионален исторически музей - Габрово.

Любомир Димитров - книга 1 Любомир Димитров - книга 2 Любомир Димитров - книга 3
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново