Община
Община
Туризъм
Новини

„Академия за родители“ в СУ „Максим Райкович“

На 14.06.2023 г. в СУ „Максим Райкович“ - Дряново се проведе  „Академия за родители“ на тема: „Как да разговарям с детето си, за да изградя положителна връзка с него?".

Инициативата е част от заложените дейности в Общинския план за действие на Община Дряново в изпълнение на Националната стратегия за равенство, приобщаване и участие на ромите (2023-2024).

В срещата се включиха и членове на Обществения съвет за интеграция при Община Дряново: Мариета Въткова - ст. експерт в РУО - Габрово, Татяна Декова - ст. експерт в Община Дряново и Шефкат Исин - здравен медиатор и председател на Сдружение „Регионално развитие и интеграция на малцинствата” гр. Дряново.        

Целта на срещата бе да се докаже, че макар и трудно,  е възможно утвърждаването на „Училище за родители“ като ефективен модел за партньорство.

Привличането на родителите в помощ на учителите е и един от приоритетите, залегнали в Общинския план за интегриране на ромите.

Моделът „Училище за родители” ще  допринесе  за развитие на много социални умения и утвърждаването на добра партньорска комуникация с родителите.

Желанието на организаторите - Община Дряново и СУ „Максим Райкович“  беше да се подобри дейността на този модел на партниране.

Психологът на училището - Людмила Великова представи презентация. Родителите, бяха запознати с различни казуси и методи, които ще им помогнат при отглеждането и възпитанието на децата им.

На финала на срещата, присъстващите родители получиха като подарък книги с тематична насоченост, осигурени от Община Дряново.

Директорът на училището благодари на всички родители и гости, които уважиха събитието.

 

Академия за родители 1 Академия за родители 1 Академия за родители 3 Академия за родители 4 Академия за родители 5 Академия за родители 6 Академия за родители 7 Академия за родители 8 Академия за родители 9 Академия за родители 10 Академия за родители 11 Академия за родители 12
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново