Община
Община
Туризъм
Новини

С голям празничен концерт сдружение „Анна-Фолкарт“ ще отбележи своята 10-та годишнина

На 24 юни в град Дряново ще се проведе празничен концерт по случай 10 години от основаването на сдружение „Анна-Фолкарт“. В него ще участват възпитаници на народната певица и вокален педагог Ана Борисова, Народен оркестър при Национално училище за фолклорни изкуства в Широка лъка и Танцова група „Гъмзовяни“ при НЧ „Трезвеност-1870“, гр. Сухиндол, с ръководител Теодора Костова.

Сцената за събитието ще бъде на пл. „Колю Фичето“, в старинния квартал на Дряново - „Гилей“. Възрожденската архитектура и българската народна музика и танци ще създадат прекрасна атмосфера за жителите и гостите на града навръх един от най-хубавите народни празници - Еньовден. Началният час е 18:00.

Сдружение „Анна-Фолкарт“ е създадено през 2013 г. от народната певица Ана Борисова. Неговата мисия е да предава от поколение на поколение българските народни песни. Към сдружението има Клас по народно пеене, в който се обучават деца от Дряново, както и Вокална фолклорна формация „Божуря“. Една от основните цели е съхраняването и популяризирането на стари народни песни от дряновския край.

Анна-Фолкарт 2 Анна-Фолкарт 1
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново