Община
Община
Туризъм
Новини

Семейният фестивал „Лятно театро 2023“ идва в Дряново

Най-голямата пътуваща инициатива в страната ще ни гостува с богата програма за малчуганите и техните родители.

На 15 юли от 17 ч. на Ларгото в Дряново отново идва най-големият пътуващ фестивал в България „Лятно театро“, спечелил приза за сценични изкуства с кауза на наградите „АртАкция“. Входът е напълно безплатен, а гостуването е по покана на Община Дряново.

Забавленията започват в 17:00 ч. с най-доброто от репертоара на „Малка театрална компания“ - компилация от най-веселите игри на открито „Лятна игротека“, работилницата за кукли от дървени пръчици „Супергерои“ и ателието за рисуване върху лице „Шарени муцунки“. Празникът продължава с хитовия куклен спектакъл за малки и големи „Прахоляшка“ на Георги Тенев и Мануела Саркисян, който разказва за любопитството, непримиримия дух и заслепяващата алчност. Следва невроятното шоу „Сапунени фантазии“ на властелините на сапунените балони от „Мале мале“, а веселата програма завършва със стендъл комедията „Всички го правят“ на Флаш – един от най-забавните артисти в България.

През целия ден на разположение на зрителите е арт инсталацията с разширена реалност „Тайник на чудатостите“, в която чрез магията на най-новите технологии деца и родители откриват скритите тайни на виртуален скрин, пълен с вълшебства.

От 17:00 до 20:00 часа ще се проведе и изложение на дряновските пчелари, организирано от Община Дряново и Сдружение „Пчела“. Местните производители ще предложат първия мед за тази година, други пчелни продукти и викторина с награди

Това лято фестивалът е посветен изцяло на семейството, за да подчертае важната роля на пълноценно прекараното време с децата. Време, през което те имат нужда да получат цялото внимание на своите майки и бащи и което да им помогне в изграждането на емоционална интелигентност, добиването на увереност и по-бързото усвояване на нови умения през различни игрови модели. 

Тазгодишното турне обхваща 18 малки общини, а след Дряново „Лятно театро“ гостува на Царево (17 юли), Угърчин (24 юли), Шабла (26 юли) и Каварна (27-28 юли). На 26 август фестивалът гостува на празника на Девня, а на 27-и е в Димитровград.

„Лятно театро“ се организира от „Малка театрална компания“ – независима организация, работеща в сферата на сценичните изкуства. Създадена е от четирима приятели от НАТФИЗ, влюбени в театралната магия и природата на красивата ни планета. Това са режисьорът Емил Йорданов и куклените актьори Десислава Йорданова, Силвия Тенева и Георги Тенев. Основана през 2013-а, компанията работи в посока социално ангажирани представления. Неин фокус са устойчивото развитие, опазването на околната среда и технологичните иновации. Наред с България, фестивалните участия на трупата включват Белгия, Швеция, Турция и Румъния. Компанията  създава първият в света куклен спектакъл с виртуална реалност „Островът на съкровищата v1.0“, а през 2019-а попада в селекцията на Пражкото квадринале - най-големия форум за постижения в сценографията.    

Пълната програма ще откриете на страницата на „Лятно театро“ във фейсбук: https://fb.me/e/2YlEdH5oG

Фестивалът „Лятно театро“ се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, Община Дряново и любимите на децата Кубети.

Семейният фестивал „Лятно театро 2023“ идва в Дряново    Семейният фестивал „Лятно театро 2023“ идва в Дряново    Семейният фестивал „Лятно театро 2023“ идва в Дряново    Семейният фестивал „Лятно театро 2023“ идва в Дряново    Семейният фестивал „Лятно театро 2023“ идва в Дряново    Семейният фестивал „Лятно театро 2023“ идва в Дряново
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново