Община
Община
Туризъм
Новини

Осветиха новоизградения храм в село Царева ливада

"Доживяхме!", поздравяваха се хората в Царева ливада вчера, по време на освещаването на новоизградения храм "Св. Успение Богородично".

Вече и най-многолюдното село на територията на община Дряново има свой православен храм. С общите усилия на дарители, като проф. Драгол Драголов, дарил земята за това свято дело, на кмета на село Царева ливада Детелина Кьосова, на кмета на Община Дряново Трифон Панчев, на председателя на Общински съвет - Дряново Тодор Георгиев, на отец Николай и църковното настоятелство на храма, с голямата подкрепа на Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий - изграждането на църквата завърши, беше осветена и прие първата Света Божествена литургия.

Множество жители и приятели на Царева ливада се събраха, за да споделят този исторически момент. Певческа група "Цареволивадски напеви" към НЧ "Върбан Генчев-1924" поздрави присъстващите с изпълнение химна на селото, а накрая беше раздаден и курбан за здраве.

Предстои облагородяване на пространството около църквата, а по иконостаса вече се работи и се очаква да бъде готов преди Рождество Христово.

Честито на Царева ливада! Нека новият храм е духовно средище за целия район и място за единение.

Църква Царева ливада 1 Църква Царева ливада 2 Църква Царева ливада 3 Църква Царева ливада 4 Църква Царева ливада 5 Църква Царева ливада 6 Църква Царева ливада 7 Църква Царева ливада 8 Църква Царева ливада 9
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново