Община
Община
Туризъм
Новини

Рали „България“ 2023 ще минава през Дряново!

От 1 до 3 септември Велико Търново посреща 52-то издание на Рали „България“. Маршрута на надпреварата е с дължина 150 състезателни километра, които ще бъдат разделени на 13 изцяло нови и непознати за абсолютно всички скоростни отсечки. В организацията се включва и Община Дряново, тъй като три от отсечките са на дряновска територия. Колите ще се състезават по трасето на рали-спринт „Дряново“, ще минават също през селата Ганчовец и Керека.

Рали „България“ е едно от най-престижните международни автомобилни рали събития в България. То е част от ФИА Европейски рали трофей и привлича множество екипажи от цяла Европа.  Ще има и поне три чуждестранни екипажа, включително бившият световен шампион в WRC3 Симоне Темпестини.

Церемониалният старт ще бъде от 20:30 часа на 1 септември (петък) на площад „Цар Асен I във Велико Търново, пред крепостта Царевец.  Същинската част от състезанието ще започне в 10:00 часа на следващия ден, с първото от общо трите преминавания на дългата 9.75 километра отсечка - „Килифарево“, която е с финал село Ганчовец. В 10:30 часа е първото минаване на отсечка „Дряново“ (14.24 км), а двата маршрута ще бъдат повторени в 11:40 и 12:10 часа, преди обедния сервиз в град  Дряново. Тогава автомобилите ще бъдат паркирани пред Община Дряново и зрителите ще имат възможност да разгледат колите и да се срещнат с екипажите.

Повече информация и подробности относно състезанието можете да намерите на сайта на ралито www.rallybg.com.

Рали България 1 Рали България 2 Рали България 3
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново