Община
Община
Туризъм
Новини

Програма за празника на град Дряново 12-21 октомври 2023 г.

Традиционният есенен панаир ще се проведе от 20 до 22 октомври, като атракционите ще бъдат разположени пред стадиона и пред сградата на Община Дряново.

 

Повече информация за събитията:

На 12 октомври от 17.30 ч. в Икономовата къща ще бъде официалното откриване на изложба дърворезба и дървопластика на нашия съгражданин Димитър Минчев Димитров, навръх 80-ия му рожден ден.

Място: Икономова къща

 

На 13 октомври от 10.30 ч. ще се проведе 54-то издание на традиционния лекоатлетически пробег „Колю Фичето“. В същия ден  от 12.00 ч. ще бъде и 3-то издание на „Дряново рън“ - пробег от града до Дряновския манастир и обратно.

Място: спортен комплекс „Локомотив“ гр.Дряново

 

На 14 октомври от 09:00 ч. в храм „Св. Въведение Богородично“ ще започне тържествената света литургия и водосвет за здраве по случай Петковден и празника на града, свръзан с почитта към св. Петка.  От 11:00 ч. ще бъде тържественото откриване на Празника на град Дряново с участието на талантливи и утвърдени местни изпълнители.

Място: площад  „Освобождение“ /пред Община Дряново/

 

На 15 октомври за четвърта поредна година любители на природата ще се насладят на есенната красота в района с пешеходния поход „В царството на дивите циклами“. Начален час 09.30 ч.

Място: ул. "Ст. Стамболов" № 7 /Старата автогара/

 

На 17 октомври от 17.30 ч известната народна певица от Дряново - Ана Борисова, и нейните възпитаници от Класа по народно пеене ще изнесат концерт „Пианото и народният глас“.

Място: Ритуална зала Дряново.

 

На 18 октомври. От 10:30 ч. „Патиланци“ на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ - Велико Търново ще зарадва децата, а след това от 19.00 ч ще гостува трупата на Драматичен театър „Рачо Стоянов“ - Габрово, която ще представи своята нова постановка - комедията „Специалист по гафове“.

Място: големия салон на НЧ „Развитие-1869“

 

На 19 октомври:

16:00 ч. - Тържествена сесия на Общински съвет – Дряново
Удостояване с почетни отличия на личности с висок принос за развитието на Дряново.
Място: Ритуална зала / пл. „Освобождение“

 

18.30 ч. Концерт, посветен на празника на Дряново, с участието на колективи при НЧ „Развитие-1869“

Място: Голям салон на НЧ „Развитие-1869“

 

В петъчния ден, 20 октомври:

09:00 ч. - Церемония по награждаване на изявени ученици и техните ръководители, вписани в Почетната книга „Дарования и постижения“

Място: пл. Освобождение

 

10:00 ч. - Масов старт Лекоатлетически крос „Колю Фичето“

Място: СК Локомотив - Дряново

 

В съботния ден, 21 октомври, се предвиждат много занимания за децата в обособеното Детско творческо ателие на площад „Ларгото“.

Кулминацията в програмата ще бъде  от 17.30 ч. - празничен концерт с участието на група Б.Т.Р.  и дряновски певци, музиканти и танцови състави.

Място: площад „Ларгото“

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново