Община
Община
Туризъм
Новини

В изпълнение е проект на Община Дряново за закупуване на мобилна сцена

С финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 ще бъде реализиран проект „Придобиване на мобилна сцена за обогатяване на събитийния календар на община Дряново". Одобреното проектно предложение бе подадено миналата година, по приоритетна ос: Подкрепа за местно развитие по LEADER (ВОМР — водено от общностите местно развитие), процедура BG06RDNP001-19.560 МИГ Дряново - Трявна, Мярка 7.5. „Инвестиции в публично ползване в инструктура за отдих, туристическа инфраструктура“.
Общата стойност на проекта е 68 305.65 лева без ДДС, в това число финансиране от ЕЗФРС – 61 475.09 лева и национално съфинансиране: 6830.56 лева. Проектът стартира с подписването на административния договор за безвъзмездна финансова помощ на 04.10.2023 г.

Дейността ще бъде възложена на външен изпълнители чрез процедури по ЗОП в съответствие с принципите на прозрачност и лоялна конкуренция. Ще се избере Изпълнител, който да може да осигури качествено и в срок дейността. 

Придобиването на мобилното съоръжение ще улесни в голяма степен провеждането на концерти, представяния, традиционни събития от културния календар на община Дряново. 

Туризмът е сред основните приоритети за развитие на територията на МИГ. Прилагането на мярката цели балансирано и устойчиво развитие на територията чрез развитие на туризма в района за да се обвържат местните туристически дадености с националните и европейски културни и туристически маршрути и с цел развитите туристически зони да получат шанс за адекватно експониране и популяризиране на ценностите. Целите на проекта отговарят на специфичните цели на мярка: - ще доведат до подобряване на туристическата инфраструктурата на територията на МИГ „Дряново - Трявна - в сърцето на Балкана“ . - разнообразяване на възможностите за заетост, чрез развитие на туризма и свързаните с него услуги.

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново