Община
Община
Туризъм
Новини

Одобрен е проект за ремонт, обзавеждане и оборудване на Туристическия информационен център в Дряново

Изпълнението на проект „Ремонт, обзавеждане и оборудване на Туристически информационен център в гр. Дряново“ стартира на 10.11.2023 г. с подписването на административен договор между Община Дряново, МИГ Дряново - Трявна и Държавен фонд "Земеделие". Проектът се финансира по Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020, Процедура BG06RDNP001-19.560 МИГ “Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ - Мярка 7.5. „Инвестиции в публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура“.

Проектът на стойност 60 554.34 лв. без ДДС предвижда ремонт, оборудване и обзавеждане на помещението на туристическия информационен център в град Дряново, с цел покриване на единните стандарти, съгласно Наредба № 2 от 26.10.2015 г. и включването му в национална мрежа на туристическите информационни центрове в България. Планира се назначаване на минимум един служител. Това ще гарантира надежността и качеството на предлаганата информация и услуги в центъра и ще допринесе за утвърждаването на община Дряново като дестинация с устойчив туристически продукт. Прилагането на мярката цели балансирано и устойчиво развитие на територията чрез развитие на туризма в района за да се обвържат местните туристически дадености с националните и европейски културни и туристически маршрути и с цел развитите туристическите зони да получат шанс за адекватно експониране и популяризиране на ценностите.

Фнансирането от ЕЗФРС е в размер на 54 498.90 лв., а националното съфинансиране е 6 055.44 лв.
Предвижда се дейностите по строително-монтажни работи, оборудване и обзавеждане да приключат до пролетта и центърът да работи през силния туристически сезон.

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново