Община
Община
Туризъм
Новини

Община Дряново спечели голямата награда от 20 000 лв. в Националния конкурс за най-активна община на Нестле България „Нестле за Живей Активно! 2023“

За пета поредна година се състоя награждаването в конкурса за най-активна община в България „Нестле за Живей Активно“, който се реализира в партньорство с Министерството на младежта и спорта (ММС) и Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Днес селектираните финалисти в конкурса - община Ардино, община Дряново, община Шабла и община Девня имаха възможността да представят на живо разработени от тях проекти, които биха реализирали, ако спечелят наградата. Проектите целят да промотират физическата активност и балансирания начин на живот - основните ценности, заложени в 19-годишната инициатива „Нестле за Живей Активно!“

Община Дряново участва в конкурса за четвърта поредна година със поредица от спортни събития.

Журито, което определи най-активната община за 2023 г. и най-добрият проект бе съставено от дългогодишни партньори на инициативата в лицето на проф. Даниела Дашева, заместник-министъра на младежта и спорта, Мария Яровая - експерт „Дигитални комуникации и връзки с партньори“ в НСОРБ, Невяна Владинова - вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика, Теодор Георгиев - ръководител на правния отдел на “Нестле България”, както и представител на миналогодишния победител в надпреварата – Община Трявна – в лицето на Росен Ралев младши експерт "Стопански дейности и проекти".

Със спечеленото финансиране ще бъде изградена зона за спорт в ж.к. “Априлци”, която включва степер с кростренажор, преса за крака, тенис на маса и комбиниран уред за уличен фитнес. Предвидена е и ударопоглъщаща настилка от мулч.

Нестле 2 Нестле 1 Нестле 3 Нестле 4
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново