Община
Община
Туризъм
Новини

Дряново ще участва в Европейски дни на художествените занаяти 2024

Община Дряново и Исторически музей - Дряново организират събитие за деветото издание на ЕВРОПЕЙСКИ ДНИ НА ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ ЗАНАЯТИ.

На 6 април Икономовата къща ще посреща с широко отворени врати всички любопитни да научат повече за сградата, построена от майстор Колю Фичето и да се докоснат до магията на:
- иконописта, представена от Гергана Симеонова;
- дърворезбата, представена от Живко Петров;
- плетенето на една кука, представено от Стефка Георгиева.

Началният час е 11:00 ч., а демонстрациите ще продължат и следобяд. Икономовата къща се намира на ул. "Шипка" 119, до часовниковата кула.

Повече за Европейските дни на художествените занаяти:

От 2 до 7 април 2024 г. сръчни майсторски ръце ще водят неопитните пръсти на деца и възрастни, боравейки с различни материали в музеи, читалища, ателиета, социални центрове и площади на общини от РСО "Централна Стара планина". Тези ценни моменти на предаване на техники за ръчна изработка ще позволят на публиката да се докосне до изяществото на занаятите и да обогати сетивата си, да придобие приложни знания и да прояви интерес към занаятчийството като професия.

ЕВРОПЕЙСКИ ДНИ НА ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ ЗАНАЯТИ е инициатива на Националния институт за занаяти на Франция. Благодарение на РСО „Централна Стара планина” тя стига до нашата страна през 2015 г., когато Сдружението приема да координира дейностите в България.

Плакат
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново