Община
Община
Туризъм
Акценти

Община Дряново Ви кани на 22-ри Национален пенсионерски събор "От дума на дума, от песен на песен"

ОБЩИНА ДРЯНОВО и КЛУБ НА ПЕНСИОНЕРА “КОЛЮ ФИЧЕТО” Ви канят на XXII  Национален събор на пенсионерите “От дума на дума, от песен на песен“. Традиционното надпяване ще се проведе на 29 юни 2024 г.,  на пл. Ларго в гр. Дряново.

Регламент за участие:

Музикалната част на събора няма конкурсен характер. Всички участници получават грамота за участие. Времетраене на изпълненията - до 10 минути на клуб/състав. При просрочване на времетраенето, организаторите си запазват правото да прекратят изпълнението.

В кулинарната част на събора, участниците ще представят традиционни ястия, характерни за населеното място/регион, който представят. Целта на този формат е да бъдат съхранени и представени традициите на автентичната българска кухня. Изложението има конкурсен характер, с 3 състезателните категории: „Тестени продукти и печива“, „Основни ястия“, и „Сладки изделия“. Жури ще излъчи победителите с най-оригинално представени ястия в различните категории, а отличените ще получат грамоти и тематични награди.

Всички разходи за участие /пътни, дневни, квартирни/ са за сметка на участниците.

Участниците се информират за реда на участие по време на техническата конференция.

Всички участници ще имат възможността да участват в томбола, като печелившите ще бъдат изтеглени на финала на празничната програма, след последното музикално изпълнение. 

Заявки за участие  се приемат до 25.06.2024 г., писмено на адрес: 5370 гр. Дряново, ул. “Бачо Киро” 19, Община Дряново, или на електронен адрес: dryanovo@dryanovo.bg.

`

ОЧАКВАМЕ ВИ!

 

 

Община Дряново Ви кани на 22-ри Национален пенсионерски събор

 ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново