Община
Община
Туризъм
COVID-19 (Коронавирус)

Заповед на кмета във връзка с разпространението на остри респираторни заболявания, включително и възможни случаи на коронавирус (COVID-19)

ЗАПОВЕД
№ 142
гр. Дряново, 09.03.2020 г.

На основание чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, за превенция на разпространението на остри респираторни заболявания, включително и възможни случаи на коронавируса /COVID-19/, и Заповед № РД-01-117/08.03.2020г. на Министъра на здравеопазването

НАРЕЖДАМ:

1. В община Дряново до второ нареждане да бъдат преустановени всички културни, спортни и други масови мероприятия, събирането на големи групи хора на закрито, в това число спортни тренировки, репетиции на танцови и самодейни състави, всички групови публични изяви.

2. Музейните обекти да приемат посетители, но без екскурзоводски беседи.

3. Да се преустанови работата с потребители в дневните и почасови форми на социални услуги за деца и пълнолетни лица, клубове на пенсионера и инвалида.

4. Да се преустанови дейността на Спортна зала – Дряново.

5. Дейностите на Детска млечна кухня, социалните услуги по Домашен социален патронаж, Приемна грижа, Патронажна грижа, механизма „Лична помощ“, „Дом за пълнолетни лица с психични увреждания“, „Преходно жилище“ – Радовци, „Дом за пълнолетни лица с деменция“ и четирите Защитени жилища да продължават да се осъществяват със засилени мерки на превенция както на работниците и служителите, така и на потребителите.

6. Да се прекратят свижданията в специализираните институции и социалните услуги от резидентен тип в община Дряново, както следва: ДПЛПР и ДПЛД, Защитени жилища 1 и 2 - с. Царева ливада, Защитено жилище за лица с физически увреждания – Дряново и Защитено жилище за лица с умствена изостаналост с. Гостилица.

7. Всички звена на общинската администрация да работят нормално при засилени мерки за безопасност и стриктно спазване указанията на здравните институции.

8. Да бъдат отменени до второ нареждане приемните дни на ръководството на община Дряново с граждани.

9. Във всички помещения на институциите, които работят с граждани, да се извършва дезинфекциране с одобрените от Регионалната здравна инспекция препарати по 2 пъти на ден.

10. Управителите на транспортните фирми да предприемат мерки за периодична дезинфекция на транспортните средства.

Препоръчва се във всички обществени сгради, в т.ч. търговски обекти, банки, центрове за обслужване на клиенти и др., също да се предприемат мерки за редовно почистване с дезинфектанти.

Настоящата заповед да се сведе до знанието на всички заинтересовани лица за сведение и изпълнение.

Контрол по изпълнение на заповедта възлагам на Николай Никифоров Карагьозов – зам. кмет на община Дряново.

 

ТРИФОН ПАНЧЕВ
Кмет на община Дряново

 

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново