Община
Община
Туризъм
Новини

Спечелен е проект за облагородяване на парка в село Длъгня

В продължение на грижата за малките населени места, Община Дряново разработи проект за почистване и облагородяване на парка в село Длъгня. Почистването ще извършат доброволци от селото, а със спечеленото финансиране по Национална програма „Чиста околна среда“ теренът ще бъде подравнен, ще бъдат направени пешеходни алеи между трите входа на парка, край които ще бъдат поставени пейки и кошчета за отпадъци. Зелените площи ще бъдат затревени, а съществуващите храсти и дървета оформени, за да се подобри естетиката на мястото.

Живеещите в селото взеха активно участие в разработването на настоящия проект. Като хора, пряко заинтересувани от облагородяването на запустелите терени, те предложиха част от предвидените мероприятия и поеха ангажимент за почистване на площадката и участие при събирането и извозването на натрупаните отпадъци.

Доброволците се ангажираха и с поддръжката на парка след приключване на дейностите по създаване, озеленяване и почистване.

Село Длъгня е средищно за околните села Катранджии, Гоздейка и Туркинча, в които през последната година са се заселили млади семейства с деца. Това прави облагородяването на парка особено важно.

Длъгня - парк
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново