Община
Община
Туризъм
Новини

Извършена проверка по подаден сигнал от Кмета на Община Дряново за замърсяване на водите на река Андъка в района на Дряновски манастир

След подаден сигнал от Кмета на Община Дряново за замърсяване на водите на река Андъка  в района на Дряновски манастир, със Заповед на Областния управител на Област Габрово е назначена междуведомствена комисия със задача  установяване източникът на замърсяване . В комисията участваха представители от Областна администрация – Габрово, Регионална инспекция по околна среда и води – Велико Търново,  Басейнова дирекция- „Дунавски район“, Областна дирекция безопасност на храните - Габрово, Общинска администрация – Габрово и Общинска администрация – Дряново.

В резултат на извършени проверки по документи и на терен, междуведомствената комисия установи  източникът на замърсяване на водите на река Андъка, който е животновъден обект в района на село Велковци, община Габрово. 

В кратък срок ще бъдат предприети действия съобразно компетентността на Регионална инспекция по околна среда и води – Велико Търново,  Басейнова дирекция- „Дунавски район“, Областна дирекция безопасност на храните – Габрово.

 

 

Извършена проверка по подаден сигнал от Кмета на Община Дряново за замърсяване на водите на река Андъка  в района на Дряновски манастир Извършена проверка по подаден сигнал от Кмета на Община Дряново за замърсяване на водите на река Андъка  в района на Дряновски манастир Извършена проверка по подаден сигнал от Кмета на Община Дряново за замърсяване на водите на река Андъка  в района на Дряновски манастир
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново