Община
Община
Туризъм
Новини

Община Дряново ще подкрепи ремонта на църквата в село Янтра

 

През октомври 2021 г. Църковното настоятелство на храма "Св. Николай" в село Янтра с председател отец Тодор Тодоров спечели финансиране по проект за ремонт на църквата. Чрез МИГ „Дряново - Трявна“, по програмата за опазване и съхранение на духовните и културно-исторически ценности, проектът беше одобрен. Но "скокът" на цените на строителните материали постави под въпрос извършването на ремонта, тъй като заложените в разработката цени бяха актуални към момента на кандидатстване.

Проблемът е обсъден по време на среща на членове на настоятелството с кмета Трифон Панчев и председателя на Общински съвет Тодор Георгиев. На проведеното заседание на ОбС на 29.12.21 г. е внесено предложение за дофинансиране на ремонта. Общинските съветници взеха решение, с което дофинансирането е вече факт.

Отец Тодор Тодоров лично и от името на Църковното настоятелство и населението на село Янтра отправи благословия и благодарност към кмета Трифон Панчев, председателя на ОбС Тодор Георгиев и към всички общински съветници, като им честити Новата година с пожелание все така държавнически отговорно, с мъдрост и съпричастност да приемат и решават проблемите на хората от община Дряново.

Отец Тодор Тодоров
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново