Община
Община
Туризъм
Новини

Покана за публично обсъждане на намерение на Община Дряново за кандидатстване с проектни предложения по мярка 7.5 от Стратегията за ВОМР на СНЦ "МИГ Дряново - Трявна - в сърцето на Балкана"

Община Дряново кани местната общност за участие в публично обсъждане на намерение на Община Дряново за кандидатстване с 3 проектни предложения по процедура BG06RDNP001-19.560, мярка 7.5 „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура” от Стратегията за Водено от общностите местно развитие на СНЦ „МИГ Дряново - Трявна - в сърцето на Балкана“, финансирана по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

1. Проектно предложение „Ремонт, обзавеждане и изработване на рекламно-информационни материали за дейността на Туристически информационен център в гр. Дряново“
По проекта се предвижда ремонт и преоборудване на помещението на туристическия информационен център в град Дряново, с цел покриване на единните стандарти, съгласно Наредба № 2 от 26.10.2015 г. и включването му в национална мрежа на туристическите информационни центрове в България. Това ще гарантира надежността и качеството на предлаганата информация и услуги в центъра и ще допринесе за утвърждаването на община Дряново като дестинация с устойчив туристически продукт.

Следващата дейност на проекта предвижда изработка и закупуване на нови рекламно-информационни материали, брандирани с единна визия, които туристите да получават безплатно. Материалите ще бъдат използвани и при участие на Община Дряново на туристически изложения, форуми и културни събития и ще допринесат за повишаване качеството на маркетинга и рекламата на дестинацията.

2. Проектно предложение „Повишаване качеството на туристическото обслужване в община Дряново“
Проектът предвижда поставяне на интерактивен информационен киоск на алеята между Дряновски манастир и пещера "Бачо Киро", от който посетителите ще могат да получат информация по всяко време на денонощието, 365 дни в годината. За целта ще бъде обособен информационен кът с навес, където ще се постави киоск терминалът, заедно със съпътстващи информационни материали – карти на района, полезна информация, контакти. Предвидено е съоръжението да бъде достъпно, както за масовия турист, така и за хора от уязвими групи.

3. Проектно предложение „Придобиване на мобилна сцена за обогатяване на събитийния календар на община Дряново“
Проектът предвижда закупуване на професионална сглобяема/мобилна сцена от олекотена метална конструкция, заедно с покривна конструкция върху която може да се монтира разпределено светлина и звукова техника. Модулната конструкция е с оценено съответствие, съгласно Наредбата на съществените изисквания към строежите и оценяване на съответствието на строителните продукти. Гърбът е с конструктивна възможност за поставяне на винилно пано, екран, LED стена и др.

Придобиването на мобилното съоръжение ще улесни в голяма степен провеждането на концерти, представяния, традиционни събития от културния календар на община Дряново. По-голямата част от местата за настаняване в общината се намират в малките населени места. Освен това, на територията на общината функционират и развиват дейност 13 читалища, 10 от които са в селата. Сглобяемата сцена ще може да се ползва за провеждане на мероприятия, както в средищния град Дряново, така и в малките населени места от общината, което ще допринесе за развитие на селския туризъм и обогатяване на събитийния календар в района.

Техническите проекти по проектните предложения могат да бъдат разгледани в Общинска администрация – Дряново.
Дискусия на място със заинтересованите страни ще се проведе на 15.02.2022 г. от 15:30 часа в Ритуалната зала на Община Дряново, ул. „Бачо Киро“ № 19, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Участници в дискусионния панел ще се допускат само след представяне на зелен сертификат и носене на предпазни маски.
Дневен ред на събитието:
15:30 – 16:00 часа – Представяне на проектно предложение „Ремонт, обзавеждане и изработване на рекламно-информационни материали за дейността на Туристически информационен център в гр. Дряново“;
16:00 – 16:30 часа - Представяне на проектно предложение „Повишаване качеството на туристическото обслужване в община Дряново“;
16:30 – 17:00 часа – Представяне на проектно предложение „Придобиване на мобилна сцена за обогатяване на събитийния календар на община Дряново“.

Предложения и препоръки от заинтересованите лица могат да се правят на място, по време на публичното обсъждане, както и да се депозират в деловодството на Община Дряново, посредством официалния електронен адрес: dryanovo@dryanovo.bg, не по-късно от 12:00 ч. на 15.02.2022 г.

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново