Община
Община
Туризъм
Новини

Представяне на проект „Активни граждани за енергийно независими общини“

Днес, в заседателната зала на Община Дряново, бе представен проект „Активни граждани за енергийно независими общини“

Водеща организация на проекта е „Асоциация на българските градове и региони” АБГР, а нейни партньори са „Институт по предприемачество, устойчиво развитие и иновации” (ИПУРИ), „Български Енергиен и Минен Форум“ (БЕМФ) и B16 Urban Energy AS, Осло, Норвегия.

Изпълнението му ще стартира с провеждане на изследвания за оценка готовността на гражданите за участие в Зеления преход, а основната му цел е повишаване на гражданската осведоменост в общините Дряново, Трявна, Костинброд и Панагюрище, посредством колективни действия за подкрепа на енергийния преход.

На събитието присъстваха представители на Общинска администрация - Дряново, председателят на АБГР - г-н Ергин Емин, председателят на БЕМФ - г-н Иван Хиновски, изпълнителният директор на ИПУРИ - г-жа Цвета Димитрова и ръководителят на проекта - г-жа Ралица Маринова.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по Фонд Активни граждани България в рамките на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и ще се реализира в периода 01.11.2021-30.04.2024 г.

 

 

Представяне на проект „Активни граждани за енергийно независими общини“ Представяне на проект „Активни граждани за енергийно независими общини“ Представяне на проект „Активни граждани за енергийно независими общини“
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново