Община
Община
Туризъм
Новини

Дряново чества 24 май

Отбелязването на деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. в гр. Дряново започна с празнично шествие, което премина  от пл. "Колю Фичето" до пл. "Ларгото". В него се включиха учители, ученици, културни и читалищни  дейци, музейни работници, свещеници от Дряновското архиерейско наместничество, ръководството и служителите на Общинска администрация - Дряново, общински съветници и граждани. Ритъма на движение задаваха  музикантите от Духов оркестър "Децата на Априлци" при НЧ "Светлина-1895“.
След приключване на шествието, празникът продължи с церемония по награждаване на учители и културни дейци. Изпълнения представиха Духов оркестър "Децата на Априлци", мажоретен състав към СУ „Максим Райкович“, Клас по народно пеене към сдружение „Анна- Фолкарт“.
По време на тържеството, на основание Общинския колективен трудов договор за отрасъл „Средно образование“ , кметът на Община Дряново връчи грамоти на учители, постигнали високи лични резултати и на техни ученици, заели призови места в национални конкурси, състезания и олимпиади през изминалата учебна година.
Г-н Трифон Панчев връчи награда и на отличената от националния конкурс „Учител на годината“ 2022 - Мариана Ненкова Добрева.
Празничната програма продължи в Лятното кино, където тържествен концерт изнесоха самодейните колективи и ученици от Детската школа по изкуствата при НЧ "Развитие-1869".
Вечерта тържествено бяха изпратени абитуриентите - випуск 2022 г. на СУ "Максим Райкович" и ПГИ „Рачо Стоянов“;

 

9 7 4 12 6 Дряново чества 24 май 8 10 11 13 14 15 16 17 18 19 20 21 1 2 3
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново