Община
Община
Туризъм
Новини

Пътуващият фестивал „Лятно театро“ идва за втора поредна година в Дряново

На 16 юли за втора поредна година в град Дряново ще пристигне единственият по рода си пътуващ фестивал „Лятно театро“ ,носител на престижната награда „АртАкция на годината: за изкуство с кауза" в категория Сценични изкуства.
Точно в 17:00 ч. на площад Ларгото в Дряново ще започне веселата Лятна игротека за малки и големи със Силвето и Жоро от „Малка театрална компания“, след нея малчуганите ще могат да се забавляват с „Театрална рециклажница“ - еко работилница за кукли от рециклирани материали.
Фестивалът ще продължи с веселата приказка „От кулата“ и шоу с триметровите сапунени балони на Коле Китанов от театър „Мале Мале“ Ще бъдат демонстрирани впечатляващи номера, сред които са човек, затворен в балон, пушек в балон и дъжд от сапунени мехури.
Специално за родителите  е предвидена стендъп комедия с първия български вентролог Димитър Иванов – Капитана и неговата дясна ръка Бай Тъньо. Те ще представят своя спектакъл  „Образцов дом“ - весело и уж НЕбюрократично шоу с ценни съвети за намиране на бъдещ работодател и кои професии задължително да се избягват. Учи къде са уловките на брака и как се става семеен по най-безопасен начин. Наръчникът за родители пък включва 12 различни начина за приспиване на дете и трикове за отглеждането му без трайни психически проблеми.
За първи път програмата на фестивала включва представянето на интерактивната изложба „Дигитално мастило“ на VAR Lab с картини на Боряна Дончева, Иван Матеев и Зоран Мише. Наблюдавани през мобилно устройство, графиките оживяват благодарение на разширена реалност и дават нови възможности за интерпретация. Изложбата ще бъде на разположение през целия следобед на централния площад Ларгото в града. 
Фестивалът се организира от „Малка театрална компания“– независима организация, работеща в сферата на сценичните изкуства с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ и общинските центрове, част от турнето. Медийни партньори на инициативата са БНР, БНТ, Дарик радио и dnevnik.bg.

 

lt lt2 lt3 lt4
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново