Община
Община
Туризъм
Новини

Пресконференция по проект "Нова дългосрочна грижа за възрастните и хората с увреждания - предоставяне на новите услуги - Център за грижа за лица с психични разстройства - град Дряново“

Днес се състоя пресконференция по Проект BG05M9OP001-2.090-0015-C01 „Нова дългосрочна грижа за възрастните и хората с увреждания - предоставяне на новите услуги - Център за грижа за лица с психични разстройства - град Дряново“.Тя бе проведена  в Ритуалната зала на Община Дряново, като обществеността беше запозната с целите и дейностите по проекта, както и с напредъка и постигнатите резултати до момента.
Проектът има за цел да създаде възможност за независим и достоен живот на хората с психични увреждания, посредством предоставяне на качествени, достъпни и ефективни междусекторни услуги за дългосрочна грижа. Реализирането на проекта ще допринесе за реализиране на целите на процедурата, чрез извеждане на лица с психични разстройства от специализираните институции като осигури подкрепа на целевите групи, чрез разкриване на 7 бр. социални услуги от резидентен тип - Център за грижа за лица с психични разстройства. Седемте центъра са базирани в новопостроени по проект по ОПРР 2014-2020 седем двуетажни сгради, като всеки от тях има капацитет от по 15 места.
Предоставянето на резидентните услуги ще се осъществя за период от 12 месеца и ще отговори на нуждите на 105 потребителя. Очакваните резултати са създаване на нова форма на социална услуга, чиято работа е фокусирана повече върху взаимодействието на индивида и средата в общността; формирани умения за живот на база индивидуалните възможности на хората, които ползват услугите; променени обществените нагласи към хората, които срещат затруднения, поради наличието на психически разстройства.
До настоящия момент центровете са обзаведени и оборудвани, разработени са правила за регламентиране на услугите, възложено е изпълнението на услугите на доставчик на социални услуги, извършено е наемане и обучение на персонал,  настанени са по-голяма част от потребителите.
В резултат изпълнението на проекта, ще бъде изграден капацитет за предоставяне на резидентна грижа за лица с психични разстройства.

 

pk1 pk2 pk 3 pk4 pk 5 pk6

 present NDG

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново