Община
Община
Туризъм
Новини

Делегация от Дряново гостува на празника на побратимения град Сероцк в Полша

Сътрудничеството между град Дряново и полския град Сероцк продължава. След подписаното преди една година споразумение, през октомври 2022 г. делегация от Полша уважи лично празника на Дряново, а сега наши представители станаха част от празничните събития в Сероцк от 12 до 14 май.

Г-жа Мариета Енчева, директор на дирекция Архитектура, строителство и общинска собственост, и общинският съветник г-н Милен Стоянов посетиха обекти, в които местната власт е инвестирала през последните години. Основно в облагородяване на крайречната зона, както и построения нов стадион и спортната зала, която е в процес на изграждане. Впечатление са направили също детска площадка с изцяло естествени материали, светлинната сигнализация на пешеходните пътеки и осигуряването на безопасността на автобусните спирки. Ценен опит и идеи, които е възможно да бъдат приложени в обозримо бъдеще и в Дряново.

Г-жа Енчева и г-н Стоянов взеха участие и в голямото празнично шествие, заедно с г-н Артур Борковски, кмет на Сероцк, представители на всички други побратимени градове и на местните институции, спортни клубове и пр.

Благодарим на нашите полски приятели за гостоприемството и споделения опит!

Сероцк 1 Сероцк 2 Сероцк 3 Сероцк 4
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново