Община
Община
Туризъм
Новини

Представители на Общински комитет "Васил Левски" взеха участие в заседание на УС на Общобългарския комитет

Разширено заседание на Управителния съвет на Общобългарския комитет „Васил Левски“ се проведе на 7 юни 2024 година, в Софийския университет. За събитието бяха поканени всички председатели на общински комитети на ОБКВЛ. Обсъдиха се задачите, които предстои да се изпълнят до края на годината, общите цели и мероприятия, по които ще се работи, а също и програмите за работа на Общинските комитети. Протокол от заседанието ще бъде публикуван отделно.
В заседанието  участваха Диляна Джеджева –  заместник-кмет на община Дряново и член на Бюрото на ОбК „Васил Левски“ и Георги Цветков - председател на Общински комитет „Васил Левски“.
Акцент в обсъжданията бе предстоящата през м. ноември 2024 г. десетгодишнина  от създаването на клубовете „Млади възрожденци“. Очаква се до края на месец юни да бъде обявен национален конкурс за разказ за ученици – членове на клубовете от цялата страна. Темата на конкурса ще е „По стъпките на Васил Левски и неговите сподвижници в моя роден край“. Припомняме, че в Община Дряново работят два клуба „Млади възрожденци“ – в СУ „Максим Райкович“ и в ПГИТ „Рачо Стоянов“.

Бе обсъдена и позицията на Общобългарския комитет по редица актуални въпроси на нашата съвременна обществено-политическа ситуация. Взе се решение до края на годината да се проведе Национална научна конференция, посветена на основателите на ОБК „Васил Левски“ и вече покойници – проф. Дойно Дойнов и проф. Крумка Шарова, по повод годишнини от рождението на всеки един от двамата общественици.

 

 

Представители на Общински комитет Представители на Общински комитет Представители на Общински комитет
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново